Tilstellingar

 

Her er ei liste over tilstellingar i Fjærland framover.

Viktige tilstellingar

Opningshelg i Bokbyen, 1.mai, Helga 1.-4.mai opnar Bokbyen sommarsesongen. Gode opningstilbod og tilstellingar. den 1. mai 2014
om 15 dagar og 00:45 timar.
Varar: Heildagstilstelling

Boknatti 2014, den 21. juni 2014 16:00
om 66 dagar og 06:45 timar.
Varar: 10:00 timar.

Artiklar og innlegg om tilstellingane

Her er ei liste over artiklar og innlegg me skriv om tilstellingar i Fjærland.

 • Opningshelg i Bokbyen 1. -3.mai 2014

  Opningshelg 1.- 3.mai  Bokbutikkane opnar torsdag 1.mai, kl.10 med gode opningstilbod. Fredag 2.mai er det pubkveld på Fjordstua og laurdag 3. mai vil det vere fylgjande program i Bokbyen:

  -Konkurranse i årets «Bokbysti». Passar for alle aldre. Bok og Bilde kl. 10:00-12:30. Premieutdeling rett etter at konkurransen er avslutta. Bollar og saft til alle som fullførar.

  -»Landskapet som historiebok». Foredrag ved Mons Kvamme. Fjærland Fjordstue kl.14:00

  -»Pesto av norske råvarer». Demonstrasjon ved Elin Kvamme – 5. plass i VM i pesto-laging i Italia. Høve til å prøve sjølv. Fjærland Fjordstue kl.15:00

 • Bokbymammut og konsert med Linda Gytri

  21.-22.september er det sesongavslutning i Bokbyen. Som vanleg denne helga er det HALV PRIS på nesten alle bøkene me har. På laurdagen, kl.20.00 vil det vere konsert med Linda Gytri på Fjærland Fjordstove.  Linda Gytri vart kåra til 3.beste folkemusikkplate i 2012 av Dag og Tid og Adresseavisa. www.lindagytri.com

 • Program Boknatti 22. juni 2013

  13:00 Stemningar frå Norden. Konsert med Olaug Mundal og Linn Ellise Hovland. Fjærland kyrkje, kr 100/50

  16:00 Boknatti opnar! Marit Aakre Tennø, leiar i Noregs mållag, held opningstalen. Kaien, gratis

  16:30 Fjærland skulekorps spelar i gang barneaktivitetane. Mundal, gratis

  16:45 Barneaktivitetar på Bok & Bilde.

  17:00 Opplesing for born. Janne Karin Støylen les. Bok og bilde, gratis

  17:00 Opplesing for vaksne. Hermann Starheimsæter les. Leseteltet på kaien, gratis

  18:00 Symfoni for to klovnar; eller: Kva burde du kanskje vita om Henrik Ibsen? Klovnevarieté. Kaien, gratis

  (Programpause mellom 19:00 og 20:00)
  20:00 Den nynorske barnelitteraturen. Kva finst, og kvar finst det? Janne Karin Støylen orienterer. Leseteltet, gratis

  20:30 Språk og galskap. Forfattane Arnfinn Kolerud og Hermann Starheimsæter i samtale med Janne Karin Støylen. Leseteltet, gratis

  21:00 Kom ikkje inn i mitt hus. Arnfinn Kolerud les. Leseteltet, gratis

  21:30 Olav Stedje. Konsert på ferjekaien, gratis

  Midnatt: Etterpålag. Brandon Ott spelar og syng. Fjærland fjordstove, gratis
  Dei fleste programtidspunkta er omtrentlege. Det kan bli nokre avvik utover kvelden.

  Ting overnatting i tide! Sjå fjaerland.org for alternativ.

  Leige salstelt? Kontakt bokbyen.

  Om deltakarane

  Boris Rodriguez Hauck (f. 1959), leiar av TeaterAtelieret, med tysk-spanske røter, har budd i Noreg sidan 2002. Musikk, tango, sirkus og klovnekunstar er ein stor del av teaterverda hans. Han jobbar i Noreg, Spania og Tyskland.

  Linn Ellise Hovland, sopran, er frå Ålgård i Rogaland, og har teke mastergrad i song ved Universitetet i Stavanger hjå Elizabeth Norberg-Schulz.

  Arnfinn Kolerud (f. 1968) kjem frå Isfjorden i Romsdal og er barne- og ungdomsbokforfattar. Han debuterte med Berre ikkje brøyteplogen kjem i 1996, og har skrive fleire romanar for alle aldersgrupper. I 2012 kom Kom ikkje inn i mitt hus, som er band 2 i Vassbygdi-trilogien.

  Olaug Mundal frå Fjærland i Sogn, har teke bachelorgrad i piano ved Høgskulen i Agder og akkompagnement hjå Erling Eriksen ved Universitetet i Stavanger.

  Hermann Starheimsæter (f. 1950) er forfattar. Han har studert psykologi i Bergen, og psykologi og litteratur i USA. Variert yrkesbakgrunn. Han har vore lærar, gartnar, resepsjonist. I fleire år var han journalist i Bergen. Debuterte med diktsamlinga Lungeblæretre i 1980, sidan har han gitt ut 11 bøker til. Gjennombrot med romanen Han gjorde det (1990). Forfattar på heiltid sidan 1988. På 2000-talet har han arbeidd med ein trilogi om språk og galskap. Dei to fyrste bøkene kom i 2003 (Nordvegen) og 2007 (Nattbussen). Tredje og siste band i serien, Der nåden finst, kom i 2012.

  Olav Stedje (f. 1953) er artist og låtskrivar frå Sogndal. Han har seks sylvplater, fire Grand prix-deltakingar, 14 langspelplater og eit utal konsertar og framføringar bak seg. Gjennom 30 år har han turnert land og strand på eiga hand, samt med Lava, Radio Røynda og Vestlandsrevyen.

  Janne Karin Støylen (f. 1973) formidlar nynorsk barne- og ungdomslitteratur ved Nynorsksenteret i Volda. Ho har vore lærar, drive kunst- og kulturformidling ved Eikaasgalleriet og Astruptunet, og var programansvarleg for Dei Nynorske Festspela og kulturprogrammet ved Nynorsk kultursentrum Ivar Aasen-tunet 2001–2005.

  Marit Aakre Tennø (f. 1977) er filmvitar, og frå 2013 leiar i Noregs Mållag. Tennø har vore dagleg leiar i Kringkastingsringen, og har vore prosjektleiar for tilflyttingsprosjektet i Jostedalen. Frå 2012 arbeidde ho som norskfagkonsulent i Noregs Mållag.

 • Ein nordmann sin draum: Olav Stedje på boknatti 22. juni
  Olav Stedje

  Olav Stedje spelar på Boknatti i Fjærland laurdag 22. juni 2013.

  Kjenner du denne karen? Olav Stedje held konsert på Boknatti 22. juni 2013. Det blir fleire konsertar, forfattarar og mykje program for born. Og meir får du veta om litt.

 • Nett no: konsert i Fjærland

  image

  Nett no spelar Sigmund Eikås på Fjærland fjordstove. Der skulle du ha vøri, Kal!

 • Bokrabattar og konsert med Sigmund Eikås laurdag

  Bokbyen er open kvar dag no, og du kan gå gjennom 9 nyrydda bokbutikkar og leita av hjartans lyst. Og no laurdag 11. mai klokka 20 held spelemann og forteljar Sigmund Eikås konsert på Fjærland fjordstove klokka 20. Bokbladring fyrst og konsert etterpå? God ide!
  Dette er same dagen som me har 25% rabatt på friluftsliv, jakt, sport og andre kategoriar på «gamlebiblioteket» på Bok og bilde. Eit godt høve til ein tur til Fjærland.

 • Sal og konsert 11. mai
  Sigmund Eikås (fødd 1947) har vunne fleire landskappleikar og er mellom dei mest kjende spelemennene i landet

  Sigmund Eikås (fødd 1947) har vunne fleire landskappleikar og er mellom dei mest kjende spelemennene i landet. Foto: NRK

  Laurdag 11. mai er det sal og konsert i bokbyen. Bokkategoriane om tekniske fag, jakt og friluftsliv samt lokalhistorie går billeg – 25% rabatt på dette utvalet heile helga!

  Og laurdag kveld, det vil seia laurdag 11. mai kl. 20 er det konsert med Sigmund Eikås på det trivelege hotellet Fjærland fjordstove. For ein billeg penge får du høyra ein av dei beste spelemennene i landet, som attpå er ein framifrå forteljar. Sjå fram til ein hyggeleg kveld på alle måtar i Fjærland!

 • Bokbyen opnar: vernissage, musikk, kanapear og cava
  Utstilling i bokbyen 2013: Bre og fjell - Ein hyllest til Bøyabreen. Idun Synneve Slevikmoen stiller ut måleri i bokbyen.

  Utstilling i bokbyen 2013: Bre og fjell – Ein hyllest til Bøyabreen. Idun Synneve Slevikmoen stiller ut måleri i bokbyen.

  Onsdag 1. mai opnar utsala i bokbyen for sesongen, og held ope kvar dag kl 10-16 (stengt 17. mai). Fyrste arrangementet i år er utstillingsopning laurdag 4. mai kl 13 på utsalet Bok & bilde. Kunstnar Idun Synneve Slevikmoen er inspirert av naturen i Sogn og Fjordane, og held separatutstillinga Bre og fjell – Ein hyllest til Bøyabreen heile 2013-sesongen. På vernissagen 4. mai serverer bokbyen kanapear og sprudlevatn, Petter Eide spelar fele og Idun presenterer utstillinga. Få med deg ei av ganske få utstillingsopningar i fylket!

  Dette er ei salsutstilling, der du kan kjøpe og ta med deg bileta når som helst.

  Idun er biletkunstnar og designar, busett i Oslo, har slekt i Nordfjord og Sunnfjord, og er særs begeistra for naturen i Sogn og Fjordane. DEN NORSKE BOKBYEN har invitert henne til å halde separatutstilling i 2013 etter å ha fått kjennskap til biletserien av Bøyabreen. Nye bilete er komne til i løpet av vinteren, og utstillinga presenterer eit utval. For tredje år på rad gjestar Idun vestlandet med sine bilete fulle av energi. Sjå meir på www.iduns.no

 • Like før haustsalet 2012

  No er det like før! I morgon er det haustsal i bokbyen i Fjærland, med halv pris på uhorvelege bokmengder. Det er meldt godt vêr, og her kan du få gjort unna gåvehandelen for heile året, med både rimelege og gode bøker til deg sjølv og andre. Grunnane til å ta turen til Fjærland er med andre ord særs gode.

  Gløym heller ikkje lyrikkurs neste helg, 29. september. Nokre av dei fremste diktkjennarane i landet lærer deg meir om å forstå og setja pris på lyrikk, og det er kunnskap nokon kvar har nytte av. Hugs påmelding.

 • Lær å forstå dikt. Lyrikk- og danningskurs i bokbyen 29. september
  Bokbyakademiet: Kurs i lyrikkforståing 29. september 2012. Øyvind Rimbereid og Johannes Gjerdåker om diktforståing. Mat og drikke, konsert og hygge.

  Bokbyakademiet: Kurs i lyrikkforståing 29. september 2012. Øyvind Rimbereid og Johannes Gjerdåker om diktforståing. Mat og drikke, konsert og hygge.

  Kva er vitsen med dikt?

  Danningskurs i Den norske bokbyen, Fjærland, 29. september 2012

  Vil du læra å forstå dikt? Ynskjer du å få meir glede og utbyte av lyrikk?

  Bokbyen har rette kurset for deg.

  Lyrikkurset i bokbyen er både for deg som sjeldan les dikt og ikkje heilt skjønar vitsen, og for deg som har glede av lyrikk og vil læra meir. Øyvind Rimbereid og Johannes Gjerdåker syter for interessant og fagleg sterkt innhald.

  Program

  Laurdag 29. september. Alle arrangement på Fjærland fjordhotell.

  12:00 Dørene opnar. Eivind Ødegård startar kurset med døme frå den eldste lyrikken.

  13:00 Ein veg inn i diktet. Johannes Gjerdåker med utsyn over verdslyrikken.

  15:00 Å lesa lyrikk. Øyvind Rimbereid om lesemåtar, forståing og språk i lyrikk.

  17:30 Pause til å gå i bokbyen. Omvising i lyrikkhyllene.

  19:00 Middag

  20:00 Dikt og songar. Johannes Gjerdåker. Kr 50,-

  21:00 Dikt. Øyvind Rimbereid. Kr 50,-

  22:00 Konsert. Blått gådn. Kr 100,-

  Prisar og overnatting

  Kursavgift kr 500,- pr. pers. Lyrikkopplesingane laurdag kveld er gratis for kursdeltakarar.

  Fjærland fjordhotell har rabatterte pakker som inkluderer kursavgift, overnatting, fri kaffi, middag og vin laurdag, og frukost sundag. Kontakt hotellet direkte for å tinga overnatting, og vis til lyrikkhelga.

  Kontaktinfo: Fjærland fjordhotell (tlf. 41000200, bard@fjaerlandhotell.no): Pakker frå kr 1590 (enkeltrom)

  Om deltakarane

  Johannes Gjerdåker (f. 1936) er filolog, lokalhistorikar, poet og omsetjar. Han har fått mange prisar og mykje vællete for gjendiktingane av ma. Omar Khayyam, Robert Burns, Horats og Schiller.

  Øyvind Rimbereid (f. 1966) er ein særprega og prisløna norsk lyrikar, og vil gje dei fleste aha-opplevingar omkring dikt og språk. Med bøkene Solaris korrigert, Herbarium og no sist Jimmen har han vist stor evne til å tenkja nytt om kva språk er.

  Eivind Ødegård (f. 1977) er dagleg leiar i Den norske bokbyen, og er amatør-alibiet under kurshelga. Han finn glede i mang slags lyrikk, frå gamalengelsk til nynorsk.

  Trioen Blått Gådn består av Harald Høyvik, Lars Skattebu og Ingvild Lie. Med fleirstemmig song, langeleik, gitar, mandolin og indisk harmonium har gruppa Blått gådn funne sitt særpreg. Musikken dei spelar har mange ulike referansar, men folkemusikk frå Valdres står sterkt i alle arrangementa. Låtane er ei god blanding av eige materiale og tradisjonelle songar frå Valdres.

  Om arrangøren

  Den norske bokbyen sel bruktbøker i særprega bokbutikkar i Fjærland, og lagar litteratur- og kulturtilstellingar gjennom sumarsesongen. Bokbyen opna i 1996, og har no fleire hundre tusen bøker i alle kategoriar. Den norske bokbyen har mellom anna ei av dei største samlingane med lyrikk i landet.

  Eitt svar til “Tilstellingar”