Program Boknatti 2014

Program Boknatti 2014

Laurdag 21.juni vert det stor bokmarknad og folkeliv i Bokbyen!

PROGRAM
16:00    Opning ved Claus Kvamme. Kaien
17:30    Tove Bakke og Eivind Ødegård. Dikt med musikk.  Kaien
18:30    Johs. B.Thue: «Vårt 1814» – Ny bok. Kaien
19:00    Tove Bakke. Alle dei liv ein omsetjar kjem borti. Kaien
20:00    Grautmål. Øystein Vangsnes og Arve Uglum. Kaien
20:45    Ragnar Hovland. Kaien
21:30    Lena Skjerdal. Konsert på ferjekaien. (Gitarist: Inge Ronny Kvåle. Kontrabass: Øystein Åsnes)

Boksignering ved Brita Frækaland (Misjon i Fjærland) mellom kl. 20-22. Kaien

BARNEPROGRAM
16:30    Eventyrstund med flanellograf. Sølvi Mundal. Bok og bilde
17:30    Barneaktivitetar, bokstabling og lykkehjul startar i barneteltet. Kaien
18:30    Monstermoro for barn med Monsterboka ved Lena Skjerdal. Kaien

Salsbodene er ope frå kl.16:00 og alle bokbutikkane held ope til midnatt. God mat og drikke. Alle arrangement er gratis. Velkomen!

OM DELTAKARANE

Ragnar Hovland er fødd i Bergen, voks opp fleire stader på Vestlandet og bur no i Oslo. Han jobbar som forfattar, dramatikar, omsetjar og konsulent. Han er utdanna cand. philol. med engelsk, fransk og litteratur frå Universitetet i Bergen. Hovland debuterte som forfattar i 1979 og skriv på nynorsk for både vaksne og barn.

Tove Bakke er fødd og oppvaksen i Sande i Sunnfjord og bur no i Oslo. Ho er utdanna cand. mag. frå Universitetet i Oslo i faga fransk, spansk og litteraturvitskap. Ho jobbar som omsetjar og var tilsett som saksbehandlar i Norsk kulturråd. Bakke har blant anna omsett Astrid Lindgren, Daniel Pennac, Anna Gavalda og Federico García Lorca. Ho har omsett fleire barnebøker frå fransk og islandsk. Ho birdrog også med ei forteljing til barnebokantologien Godnattboka frå SKALD forlag.

Arve Uglum er frå Kaupanger i Sogn og har tidlegare arbeidd som journalist i lokalavis. Sidan 1999 har han jobba med nyhenede og feature i NRK Sogn og Fjordane, både for fjernsyn, radio og nett. I periodar har han også arbeidd for NRK Sport.

Øystein A. Vangsnes er frå Leikanger i Sogn og er lingvist med doktorgrad frå Universitetet i Bergen. Han arbeider no ved Universitetet i Tromsø der han koordinerer eit større nordisk samarbeid om kartleggjing av grammatikken i dialektane i det nordiske språkområdet.

…Er du ein igraol? Har du ein god kodde i sofaen, for det er vel fønøne når du ligg og dusmar? I 2006–2008 sende NRK Sogn og Fjordane programserien Grautmål: Hyllest til dialektord frå Sogn og Fjordane der innringjarar i samtale med journalist Arve Uglum presenterte og forklarte ord og uttrykk dei kjende frå eige talemål. I bokversjonen er dialogen mellom heimelsfolka og Uglum gjengitt i talemålsnær form. Deretter gir språkvitar og systrending Øystein A. Vangsnes fyldige kommentarar til, og omkring, orda og talemålet basert på tilgjengelege kjelder og eigen kjennskap til dialektane i fylket.

Johs. B. Thue er frå Balestrand. Han er cand. philol. med historie hovudfag og arbeider no som frilansjournalist og forfattar. Han har tidlegare m.a. vore stipendiat ved Bergens Sjøfartsmuseum, førsteamanuensis ved Sogn og Fjordane distriktshøgskule og redaktør i Sogn Dagblad.

Lena Skjerdal er kjend som ein allsidig vokalist og musikar med lang fartstid. I 2009 gav ho ut cd-en Home på NorCd. Tidlegare har ho arbeidd som høgskulelektor i musikk ved Høgskulen i Sogn og Fjordane. I tillegg er ho tilsett hjå SKALD forlag, der ho mellom anna arbeidar som opplesar. På Boknatti spelar ho saman Inge Ronny Kvåle på gitar og Øystein Åsnes på kontrabass. Me skal få høyre songar frå siste utgjeving og den nye plata, Mjuke Vek, som kjem til hausten 2014. Singelen Blaoskavlen bossa vart lansert digitalt på WIMP i vår og kan lastast ned her:  https://soundcloud.com/lena-skjerdal/blaoskavlen-bossa

Claus Kvamme er frå Bergen, men har budd store delar av sitt liv på Leikanger i Sogn. Han flytta til Fjærland på byrjinga av 90-talet,  og har saman med kona, Kari Kvamme, bygd opp Den norske bokbyen i Fjærland.

 

 

 

 

Send oss ei melding

Har du spørsmål om bøker, Bokbyen eller Fjærland?